Tertekan Dengan Masalah Berat Badan Dan Lemak Tepu? Di Sini Ada jawapannya

Setiap kali anda melihat cermin, sudah tentu sekali anda akan memerhati kawasan yang berlemak terutamanya dibahagian perut anda sehingga boleh dicubit kerana kelihatan menggeleber.

Permasalahan perut buncit kerana lemak berlebihan sering dialami oleh sebahagian besar lelaki dan perempuan dewasa kerana kadar metabolisme orang dewasa lebih rendah berbanding remaja dan kanak-kanak.

Badan yang dipenuhi lemak sangat berisiko tinggi untuk terkena sebarang penyakit. Hal ini telah dijelaskan oleh doktor Samuel Dagogo-Jack, ketua Asosiasi Diabetes Amerika, mengatakan bahawa lemak viseral ini merupakan racun yang memengaruhi bagaimana tubuh bekerja. Lemak viseral mengandung bahan kimia yang meningkatkan peluang seseorang terkena penyakit jantung dan membuat tubuh kurang sensitif terhadap insulin sehingga terjadinya diabetes.

Oleh itu penggambilan supplement dan latihan senaman amat diperlukan bagi memastikan anda sentiasa berada didalam keadaan yang selamat dan sihat.

Supplement paling berkesan untuk menurunkan berat badan, penulis syorkan gunakan Hypermaxx Ultimate Fat Burner kerana suppliment ini kaya dengan bahan-bahan berkhasiat seperti Fruktosa, Dietary fiber, L-carnitine, Garcinia Cambogia, Blackcurrant,  buah Guarana dan Raspberry Ketone.

Kesemua khasiat ini membantu anda dari segi Merangsang penggunaan lemak dalam badan sebagai bahan utama untuk menghasilkan tenaga serta meningkatkan metabolisme badan, Memecah Asid Lemak yang terdapat dalam Tisu Adipos (Belly Fat) seterusnya diagihkan kedalam saluran darah sebagai tenaga, Bersifat termogenik iaitu memberi peningkatan kepada metabolisme badan setiap masa dimana pembakaran kalori berlaku sepanjang hari, Dapat memberi tenaga semasa beraktiviti di gym atau outdoor dan perkara yang paling penting adalah mampu mencegah daripada penyakit kencing manis dan jantung.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top