TEKNIK NAIK BADAN TANPA ‘PERUT KE DEPAN’

Istilah perut ke depan atau boroi ni sudah sinonim bagi sesetengah masyarakat kita hari ini, mana tidaknya dengan pelbagai jenis makanan yang ada ia sudah pasti akan lebih menyukarkan sesetengah individu untuk menjaga bentuk badan yang ideal.

Malah ia juga menjadi kerisauan kepada mereka yang ingin menambahkan berat badan atau bulking kerana untuk menambah berat dan bulking ini memerlukan individu terbabit mengambil makanan dengan cara kosisten.

Kali ini Power Mania ingin kongsikan tips untuk elak boroi ketika dalam proses bulking atau tambah berat badan.

1.Banyakkan Sayur-Sayuran dan Buah-Buahan.

Kena banyak makan sayur-sayuran dengan buah-buahan yang bukan blended. Pemakanan seperti ini mempunyai serat yang tinggi dan rendah kalori malah ia baik untuk pastikan anda sentiasa kenyang.

2. Workout dan Senaman yang konsisten.

Rajinkan diri untuk lakukan senaman atau ‘workout’ secara konsisten kerana ia banyak memberi kebaikan untuk badan anda dalam mengekalkan bentuk badan. Tak guna juga kalau anda dalam proses bulking tapi tidak lakukan sebarang senaman.

3.Latihan kardio 

Selain workout dan senaman, anda juga boleh lakukan latihan kardio seperti joging dan berbasikal sekurang-kurang setengah jam setiap hari. Ia akan membakar lemak serta kalori pada badan anda sekirannya diamalkan secara konsisten jadi anda tidak perlu risau tentang perut boroi tu.

 

4.Makanan tambahan seperti Mass Gainer

Ada sesetengah orang makan banyak tapi badan susah nak naik dan bila dah naik boroi pula jadinya, ha yang ini anda boleh cuba dapatkan makanan tambahan seperti Mass Gainer Power Mania kerana dalam Mass Gainer ini dapat memaksimunkan pemakanan yang diperlukan oleh badan anda serta kandungannya telah diformulasikan supaya ia tidak terlalu menambah lemak pada badan sebaliknya hanya jumlah kalori yang diperlukan untuk membantu anda dalam proses bulking atau tambah berat.

Jadi dapat sesuatu bukan ? Jangan berputus asa dalam mencapai misi masing-masing yang penting anda perlu konsisten dan amalkan teknik yang betul. Ingat kekal aktif dan sihat dengan Power Mania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top