‘ KEPENTINGAN MAKANAN ANTIKOKSIDAN KEPADA TUBUH BADAN ‘

‘ KEPENTINGAN MAKANAN ANTIKOKSIDAN KEPADA TUBUH BADAN ‘

Pengambilan makanan yang tinggi kandungan antioksidan seperti vitamin C memainkan peranan penting mengekalkan tahap kesihatan.Tanpa antioksidan yg secukupnya akan membuatkan diri kelihatan lebih berusia dr yg sepatutnya.

Selain penting dalam membantu pertumbuhan dan pembaikan sel tisu, ia merawat selsema serta merta dan pada masa yg sama mampu mengurangkan risiko beberapa penyakit kanser.

Kekurangan vitamin C akan menjadi penyebab kepada masalah tekanan kpd golongan urban dan ini dapat diatasi dgn pengambilan makanan tinggi antioksidan seperti buah-buahan.Antara buahan yg tinggi kandungan antioksidan adlh buah kiwi.Kita sedia maklum bahawa tekanan yg tinggi akan mendatangkan penyakit yg bahaya seperti sakit jantung, strok dan lain-lain.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp