INI ADALAH SEBAB KENAPA WANITA PERLU BERSENAM BAGI MENGEKALKAN KEREMAJAAN YANG BERPANJANGAN!

Bagi kebanyakan wanita,bersenam sangat memenatkan dan leceh sebab nak kena pakai pakaian sukan serta aksesori bagai.
.

Baik,
.

Ini adalah nota penting kepada kaum hawa yang sentiasa mahu kekal muda dan cantik terutamanya bagi mereka-mereka yang sudah berkahwin.

Tahukah cik puan yang budiman, melalui senaman yang konsisten dan diet yang betul, kita dapat mengekalkan DNA kita dari berlakunya penuaan dan akan membantu kepada kekal remaja serta sihat sentiasa.
.

Dalam satu kajian yang dijalankan oleh saintis University Of Colorado mendapati bahawa atlit marathon dan triathltle yang berusia ’emas’ mempunyai telomer (telomeres) yang hampir sama dengan atlit muda.
.

Nota : Telomer (Telomeres) ialah bahagian yang paling hujung pada setiap kromosom yang terdapat dalam DNA.Nak details baca buku
.

Protein boleh dijadikan gantian bagi makanan pada waktu waktu tertentu bagi mengelakkan pengambilan snek yang tidak sihat atau dijadikan sarapan pagi sekiranya anda sibuk berkejaran ke tempat kerja.
.

Sekiranya mengambil satu hidangan protein bersamaan dengan 110 kcal sahaja sudah cukup mengenyangkan jika dihidangkan bersama-sama 2 keping roti wholemeal.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp