5 Tips Untuk Dapatkan Bentuk Badan Budak Pantai

Berikut adalah senarai 5 “petua” dan “helah” yang akan menurunkan lemak badan anda ke dalam digit tunggal dengan lebih cepat dan cekap, supaya apabila musim pergi ke pulau tiba, anda akan mempunyai “six packs” untuk memikat para gadis di sana nanti.

Pemotongan Carb

Setiap minggu yang menjelang musim panas, cubalah menarik 25 gram karbohidrat daripada diet anda, sambil menambah kira-kira sepuluh gram protein. Ini akan membantu badan anda menggunakan lemak untuk dijadikan bahan bakar, meningkatkan kesan thermic makanan, mengekalkan otot, dan membantu menyingkirkan air berlebihan.

Cardio Perut Kosong

Walaupun terdapat pencanggahan dengan penyelidikan mengenai sama ada kardio lebih berkesan apabila dilakukan dalam keadaan berpuasa atau tidak sebenarnya ia membakar lebih banyak lemak, saya percaya ini adalah masa yang paling baik untuk membakar lemak. Saya telah melihat ia berkesan kepada beratus-ratus ahli bina badan.

Pengambilan Supplement

Setiap pagi, perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah bangun dan mengambil Hypermaxx Fat Burner, atau sekurang-kurangnya 200 mg kafein, dan minum kira-kira 10 gram BCAA. Melakukannya sebelum kardio berpuasa tidak hanya akan meningkatkan kesan lebur lemak dengan menaikkan metabolisme, tetapi juga akan membantu mengekalkan otot secara utuh dan memberi tenaga kepada tenaga melalui senaman anda.

Superset dan Dropsets

Apabila matlamat utama anda adalah menyingkirkan lemak badan, ia idea yang bagus untuk membuat sesi latihan berat anda lebih sengit melalui penggunaan superset dan dropsets. Teknik ini bukan sahaja hebat untuk merangsang pertumbuhan otot, tetapi juga akan meningkatkan kadar denyutan jantung anda, meningkatkan metabolisme anda, membakar kalori yang lebih besar dan mendorong hormon pertumbuhan semulajadi.

Pemecahan Cardio

Jika matlamat anda adalah 60 minit kardio untuk hari itu, sebagai contoh, anda akan mempunyai keputusan yang lebih baik memisahkan masa antara dua atau tiga sesi daripada melakukan semuanya sekaligus. Anda boleh bangun dan melakukan 30 minit kardio berpuasa, satu lagi latihan senaman 15 minit, dan 15 akhir sebelum makan terakhir anda. Strategi ini akan memastikan metabolisme ditingkatkan sepanjang hari, yang akn mengubah anda menjadi mesin pembakar lemak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top