5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Hydro Whey Isolated

Ramai orang menggunakan whey sebagai suplement bagi meningkatkan sintesis protein otot dan menggalakan pertumbuhan “lean muscle”. Tetapi adakah anda tahu apakah ia, dan apakah faedah menggunakannya?

Susu diperbuat daripada dua protein, kasein dan whey. Protein whey boleh dipisahkan daripada kasein dalam susu atau dibentuk sebagai hasil sampingan pembuatan keju. Protein whey dianggap sebagai protein lengkap kerana ia mengandungi semua 9 asid amino penting dan Ia mengandungi kandungan laktosa yang rendah.

Terdapat banyak manfaat yang berkaitan dengan penggunaan protein whey, dan para penyelidik sentiasa mencari sifat-sifat terapeutik yang terbaru. Di sini, terdapat 5 kelebihan penggunaan Hydro whey Isolated.

Menurunkan berat badan:

Dalam satu kajian 158 orang yang diterbitkan dalam Pemakanan & Metabolisme, mereka yang diberi whey “kehilangan lebih banyak lemak badan dan menunjukkan pemeliharaan otot tanpa lemak berbanding subjek yang minum minuman kawalan.”

Anti-kanser: Hasil kajian telah diterbitkan dalam jurnal Anticancer Research telah menunjukkan bahawa penggunaan protein whey baik dalam rawatan kanser.

Mengurangkan kolesterol: Satu kajian yang diterbitkan dalam The Journal of Nutrition British memberi suplemen whey kepada 70 lelaki dan wanita berlebihan berat badan selama 12 minggu dan mengukur beberapa parameter, seperti lipid dan tahap insulin. Mereka mendapati bahawa “terdapat penurunan yang ketara dalam jumlah kolesterol dan kolesterol LDL pada minggu 12 dalam kumpulan whey berbanding dengan kasein (kumpulan).”

Asma: Protein Whey dapat meningkatkan tindak balas imun pada kanak-kanak yang mempunyai asma. Satu kajian kecil melibatkan 11 orang kanak-kanak, yang diterbitkan dalam Jurnal Antarabangsa Sains Makanan dan Pemakanan, mendapati bahawa kanak-kanak yang mengalami asma yang ditambah 10 gram protein whey dua kali sehari selama 1 bulan mempunyai tindak balas imun yang lebih baik.

Tekanan darah dan penyakit kardiovaskular: Penyelidikan yang diterbitkan dalam Journal of Dairy Antarabangsa mendapati bahawa minuman yang ditambah dengan protein whey mampu mengurangka tekanan darah pada pesakit Hypertension; Risiko mereka mendapat penyakit jantung atau strok juga lebih rendah.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp