4 Spesifik Lemak Badan Yang Sesuai Untuk Lelaki

Terdapat banyak nombor untuk dipertimbangkan dalam sasaran latihan anda: reps, set, miles, denyut jantung, lbs. Tetapi jika lemak badan tidak dalam senarai itu, sudah tiba masanya untuk menambahnya.

Peratusan lemak badan adalah sebahagian daripada komposisi badan keseluruhan anda yang lemak dan bahagiannya tidak seimbang. Sementara indeks jisim badan (BMI) adalah ukuran yang baik untuk orang biasa, jika anda mempunyai banyak otot, peratusan lemak tubuh adalah alat yang lebih baik untuk menilai matlamat anda kerana matlamat yang paling besar adalah untuk menyingkirkan lemak.

Semak dengan tepat apa yang kelihatannya mempunyai lima hingga lapan peratus lemak badan, sembilan hingga 13 peratus lemak badan, 14 hingga 17 peratus lemak badan, dan 18 hingga 20 peratus lemak tubuh. Kemudian, anda boleh mengetahui bagaimana untuk mencapai setiap satu.

5-8%
Anda kelihatan seperti Patung Daud Michelangelo-seperti carta anatomi hidup. Semua otot dan urat anda kelihatan. Anda mungkin tidak mempunyai otot yang paling besar tetapi ia pasti yang paling jelas.

9-13%
Anda pasti mempunyai enam pek dan vascularity yang jelas dan anda benar-benar kelihatan ripped. Dada dan lengan anda ditakrifkan, tetapi lebih besar daripada kumpulan lemak badan di bawah anda.

14-17%
Anda mungkin kelihatan sado di bahagian atas dua bahagian abdomen, tetapi abs bawah mungkin tidak akan terlalu kelihatan. Anda mempunyai beberapa pemisahan dan kekerasan otot-otot di seluruh badan dan sedikit vascularity, tetapi segala-galanya tidak digali agak mendalam.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp