3 Variasi Rowing Untuk Menguatkan Dibahagian Atas Belakang Anda

Pergerakan asas ini dapat dilakukan dengan cara yang lebih besar, lebih luas, lebih hardcore agi. Berikut adalah 3 cara itu.

Barbell Row

Ini adalah classic back-thickening move, pastikan plate yang digunakan adalah berat dan tangan memegang batangnya seperti hendak memulas throttle motor.  Badan anda pula berada di antara 45 darjah dan selari dengan lantai (bergantung pada berat bebannya), dan apa yang anda harus lakukan adalah menarik bar itu, dengan kuat , sehingga ke perut anda sambil menjaga stabil tubuh anda.

Sebagai latihan pertama dalam senaman belakang anda, atau sekurang-kurangnya pergerakan mendayung pertama anda selepas melakukan pulldowns berat atau pullups.

Reverse-Grip Barbell Row

Apabila dilakukan dengan badan yang lebih tegak (di mana kira-kira 30 darjah), senaman ini sering dipanggil Yates Row. Genggaman terbalik,menyebabkan memberi kesan kepada lats yang lebih rendah daripada cengkaman yang lebih baik dan bahkan memberikan gerakan yang lebih sedikit di bahagian atas rep. Supine Row boleh memberi kesan minima kepada bisep anda juga.

Dumbbell Row

Pergerakan di sini adalah serupa dengan barbell row, tetapi secara semulajadi, menggunakan dumbbells membolehkan rentang gerak sisi yang lebih besar di bahagian atas. Dengan dumbbell, anda juga mempunyai pilihan untuk menggunakan kedudukan tangan yang neutral untuk memberi kesan kepada otot dibahagian belakang dari sudut yang sedikit berbeza, dan genggaman terbalik boleh digunakan juga. ia merangsang pertumbuhan otot baru anda.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp