3 Sebab Kenapa Anda Perlu Mengambil Mass Gainer

Biasanya kita akan melihat ahli bina badan mempunyai bentuk badan yang lebar dan mantap. Adakah kita tahu bagaimanakah cara untuk mendapat badan seperti mereka?

Ya, mereka melakukan pelbagai latihan workout dengan beban yang tertentu bagi membentuk badan yang sasa tetapi anda juga perlu tahu, jika bahan keperluan untuk membina otot tidak mencukupi maka sia-sialah latihan yang dilakukan walaupun bertahun lamanya latihan beban dilakukan.

Oleh itu, terdapat 3 sebab utama mengapa anda perlu mengambil Mass Gainer sebagai pemangkin kepada anda untuk mencapai matlamat anda dari segi kekuatan dan pembesaran otot.

1. Berhadapan Dengan Keperluan Kalori Yang Ekstrem

Perkara pertama yang benar-benar menarik mengenai Mass Gainer ialah ia akan membantu untuk mencapai kalori yang diperlukan oleh anda dengan lebih mudah.

Memenuhi keperluan kalori yang ekstrem untuk membesarkan otot telah membuktikan ramai lelaki berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapainya dan Mass Gainer telah membuatkan ia menjadi jauh lebih mudah.

2. Mencari Creatine Yang Berkesan Kepada Anda

Creatine adalah tambahan yang sempurna kepada Mass Gainer kerana ia akan meningkatkan lagi keberkesanan dalam pembinaan otot.

Jika anda melakukan pemerhatian diawal pengambilan, anda akan mendapati bahawa penambahan berat badan anda akan meningkat secara drastik. Perlu diingat ia adalah daripada kemasukan karbohidrat yang tinggi(membawa molekul air tambahan kedalam badan) sebagai Creatine. Lihatlah selepas satu atau dua minggu, anda akan melihat pembendungan air ini akan keluar daripada badan.

3. Pulih Dengan Lebih Cepat Dengan L-Glutamine

Akhir sekali, mengapa anda perlu mempertimbangkan Mass Gainer sebagai suppliment tambahan anda adalah kerana ia akan mempertingkatkan lagi kadar pemulihan anda. Dengan itu, anda hanya memerlukan masa yang singkat untuk tempoh pemulihan otot anda.

Seperti Creatine, Mass Gainer mengandungi L-Glutamine yang melakukan 2 tugas iaitu bertindak sebagai asid amino tertentu yang benar-benar memainkan peranan yang penting dalam pemulihan yang singkat.

L-Glutamine juga berusaha untuk menyokong sistem imun agar anda kekal sihat, ia akan membantu dalam pengurangan risiko daripada terkena sebarang penyakit dan membolehkan anda untuk terus focus melakukan Workout tanpa sebarang gangguan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top