3 Sebab Kenapa Anda Perlu Mengambil Mass Gainer

Biasanya kita akan melihat ahli bina badan mempunyai bentuk badan yang lebar dan mantap. Adakah kita tahu bagaimanakah cara untuk mendapat badan seperti mereka?

Ya, mereka melakukan pelbagai latihan workout dengan beban yang tertentu bagi membentuk badan yang sasa tetapi anda juga perlu tahu, jika bahan keperluan untuk membina otot tidak mencukupi maka sia-sialah latihan yang dilakukan walaupun bertahun lamanya latihan beban dilakukan.

Oleh itu, terdapat 3 sebab utama mengapa anda perlu mengambil Mass Gainer sebagai pemangkin kepada anda untuk mencapai matlamat anda dari segi kekuatan dan pembesaran otot.

1. Berhadapan Dengan Keperluan Kalori Yang Ekstrem

Perkara pertama yang benar-benar menarik mengenai Mass Gainer ialah ia akan membantu untuk mencapai kalori yang diperlukan oleh anda dengan lebih mudah.

Memenuhi keperluan kalori yang ekstrem untuk membesarkan otot telah membuktikan ramai lelaki berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapainya dan Mass Gainer telah membuatkan ia menjadi jauh lebih mudah.

2. Mencari Creatine Yang Berkesan Kepada Anda

Creatine adalah tambahan yang sempurna kepada Mass Gainer kerana ia akan meningkatkan lagi keberkesanan dalam pembinaan otot.

Jika anda melakukan pemerhatian diawal pengambilan, anda akan mendapati bahawa penambahan berat badan anda akan meningkat secara drastik. Perlu diingat ia adalah daripada kemasukan karbohidrat yang tinggi(membawa molekul air tambahan kedalam badan) sebagai Creatine. Lihatlah selepas satu atau dua minggu, anda akan melihat pembendungan air ini akan keluar daripada badan.

3. Pulih Dengan Lebih Cepat Dengan L-Glutamine

Akhir sekali, mengapa anda perlu mempertimbangkan Mass Gainer sebagai suppliment tambahan anda adalah kerana ia akan mempertingkatkan lagi kadar pemulihan anda. Dengan itu, anda hanya memerlukan masa yang singkat untuk tempoh pemulihan otot anda.

Seperti Creatine, Mass Gainer mengandungi L-Glutamine yang melakukan 2 tugas iaitu bertindak sebagai asid amino tertentu yang benar-benar memainkan peranan yang penting dalam pemulihan yang singkat.

L-Glutamine juga berusaha untuk menyokong sistem imun agar anda kekal sihat, ia akan membantu dalam pengurangan risiko daripada terkena sebarang penyakit dan membolehkan anda untuk terus focus melakukan Workout tanpa sebarang gangguan.

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp