3 Petua Dongeng Yang Sering Diikuti

Ingin menurunkan berat badan, membina otot, dan makan lebih sihat? Anda mungkin pernah mendengar daripada rakan dan keluarga memberi cadangan diet untuk membantu anda. Masalahnya, banyak petua ini mungkin kelihatan seperti idea yang baik tetapi sebenarnya sebaliknya. Berikut adalah 5 petua diet paling buruk untuk diikuti dan apa yang boleh anda lakukan.

Tiada Keinginan Makan

Saya selalu mendapati bahawa satu atau ketiga-tiga alasan ini adalah jangan makanan yang terlalu banyak makan, atau menipu diri untuk mempercayai bahawa tiada keinginan, Ini termasuk tidak cukup makan atau sarapan pagi, melangkaui makanan atau makanan ringan, dan tidak bertanggungjawab untuk diri sendiri.

Sebaliknya: Belajarlah untuk menguruskan perangkap ini. Makan sarapan pagi yang baik menggabungkan protein, lemak, dan karbohidrat yang diisi serat, makan setiap 3-4 jam dengan menggunakan makanan ringan yang sihat, membuat diri anda bertanggungjawab, dan menggunakan teknologi untuk membantu masa dan jadual makan.

Singkirkan Kuning Telur

Tidak ada yang ‘buruk’ tentang makan hanya putih telur, tetapi anda akan kehilangan beberapa nutrien utama jika anda melakukannya! Lebih daripada 40 peratus protein telur ditemui dalam kuning telur, serta vitamin larut lemak, seperti Vitamin D, E, A dan choline.Lemak yang ditemui dalam kuning telur membantu dengan penyerapan nutrien penting ini. Akhir sekali, kuning mengandungi dua antioksidan – lutein dan zeaxanthin – yang dipercayai memperlambat perkembangan degenerasi makula yang berkaitan dengan usia, penyakit yang berkembang ketika anda bertambah tua.

Sebaliknya: tidak peduli samaada cara anda suka menikmatinya atau tidak, makanlah seluruh telur!

Potong Gula

Salah satu trend terbesar yang saya perhatikan di kalangan orang ramai adalah bahawa ramai yang menganggap mereka mempunyai ‘masalah’ peribadi dengan gula, ketika sebenarnya, mereka melakukan satu atau ketiga-tiga perkara ini.

Pertama, memakan gula dari sumber makanan yang tidak mungkin tanpa mengetahui bahawa makanan tersebut mengandungi gula, seperti perasa dan sos.

Kedua, mereka cuba memakan makanan yang kononnya tiada gula tetapi haikatnya tetap ada gula (seperti pisang apabila anda mahu donat) dan malah makan lebih banyak daripada yang mereka perlukan sepanjang hari akibat untuk ” mengelakkan gula. ”

Akhir sekali, tidak cukup mengisi makanan yang berkhasiat pada makanan tersebut untuk memastikan anda cukup berpuas hati untuk secara sedar makan pencuci mulut sebenar tanpa bimbang.

Sebaliknya: Membuat keputusan sedar untuk makan gula berkualiti adalah yang paling penting. Bagi kebanyakan kita, gula menambah dalam diet kita dengan cara yang lebih banyak berkaitan dengan gaya hidup kita daripada mereka lakukan dengan membuat keputusan sedar untuk mempunyai sesuatu yang manis.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top