3 Perkara Yang Anda Patut Tahu Tentang Creatine

Kenapa creatine adalah suplemen angkat berat yang sangat popular? Mudah. Ia telah banyak dikaji dan telah terbukti bagi memberikan hasil yang mengagumkan dalam arena bina badan. Creatine adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam daging mentah dan ikan yang boleh mengurangkan keletihan dan meningkatkan prestasi semasa senaman dan aktiviti intensiti tinggi.

Berikut adalah 3 perkara penting tentang creatine yang weightlifter patut tahu.

Creatine Aids Meningkatkan Kekuatan Keupayaan 

Ringkasnya, creatine membantu memberi anda tenaga dan kekuatan, ia akan membantu anda untuk melakukan angkat berat lebih ulangan daripada biasa.

Anda Mungkin Akan Mendapat Berat Air

Satu kajian kes yang dilakukan oleh penyelidik di Universiti Quinnipiac menunjukkan bahawa penggunaan suplemen creatine boleh diterjemahkan ke dalam berat badan satu hingga tiga pound dalam minggu pertama penggunaan disebabkan oleh pengekalan air. Mudah-mudahan berat tambahan akan diterjemahkan ke dalam mengangkat beban yang lebih berat dan lebih banyak penambahan jisim otot berlaku.

Plus, apabila anda berhenti menggunakan creatine, berat air akan berkurang. Jadi anda akan dapat pengembangan kekuatan dan otot. Siapa tak nak kan?

Creatine Baik untuk Otak Anda

Creatine dapat membantu meningkatkan fungsi otak dan ingatan, dan berpotensi membantu merawat kemurungan, creatine menyediakan tenaga tambahan untuk pergerakan harian anda.

Berita baiknya adalah creatine ini terdapat dalam Mass Gainer Powermania, jadi anda tak perlu berhabis banyak duit untuk membeli banyak supplement. Hanya beli Mass Gainer Powermania sahaja anda telah dapat kesemuanya.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp