3 Perkara Perlu Diamalkan Sebagai Fundamental Gym Commandments

Kebanyakan lelaki lebih gemar untuk bermain seorang diri atau dengan rakan-rakannya sahaja. Secara tidak langsung meyebabkan suasana gim menjadi sunyi sepi dan agak bosan.

Ramai yang terlepas pandang dan mengambil ringan mengenai peraturan ‘Common Sense’ ketika mengangkat berat di gym.

Di sini terdapat 5 perkara penting yang harus diketahui dan perlu diamalkan sebagai Fundamental Gym Commandments.

Memerlukan Usaha Yang Gigih

Gym adalah tempat yang hebat kerana ia adalah satu tempat di mana saya hanya perlu melupakan segala-galanya. Jika saya tidak memberi tumpuan kepada apa yang saya lakukan, saya akan menyakiti diri saya sendiri. Saya banyak melihat orang bersahaja ketika melakukan pada peringkat asas. Tetapi anda haruslah menggunakan masa yang anda miliki untuk menjadi individu yang lebih baik.

Jika anda ingin bersosial, terdapat beribu-ribu tempat lain yang boleh dijadikan tempat untuk anda bergembira. Perlu ada beberapa bentuk aktiviti sosial di gimnasium, tetapi anda perlulah melakukan aktiviti tersebut dengan jayannya. Apabila perubahan keseimbangan yang tidak sihat berlaku di dalam gym seperti menjadikan gym sebagai tempat melepak dan kurang melakukan Workout, perkara itulah yang akan membuatkan perasaan marah saya menjadi mendidih.

Merendah Diri Untuk Mengakui Apabila Anda Tidak Tahu Apa Yang Anda Lakukan.

Anda mahu undang-undang kod lelaki yang sebenar? Sangat mudah!. Jika anda sememangnya melakukan sesuatu yang tidak betul, anda tidak memerlukan saya untuk membetulkan anda. Disebaliknya, anda sendiri akan tahu kerana anda telah tercedera dari latihan yang anda lakukan.

Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukan latihan yang baru, atau anda hanya tidak pasti sama ada anda telah menguasai teknik itu atau tidak, kemudian carilah seseorang yang memiliki sijil jurulatih profesional untuk menunjukkan kepada anda cara yang betul. Tidak ada salahnya meminta bantuan. Jika tidak, berpeganglah kepada apa yang anda tahu.

Memahami Etika Gimnasium

Setiap gym adalah berbeza. Sama ada anda di gimnasium peribadi, atau gimnasium MMA, atau di bilik persalinan NFL atau NBA, anda perlu belajar apa yang orang harapkan daripada anda di sana. Jika anda pergi ke Hard Nock South,itulah tempat yang mengajar protokol etika gimnasium. Anda boleh melihat terdapat beberapa banner vinil gergasi yang dicetak bersebelahan dengan bendera Amerika. Ia memudahkan untuk semua orang membaca dan ia cukup jelas dengan sendirinya.

Dan anda tidak perlu membawa etika anda di jalan raya membawa masuk sehingga ke dalam gimnasium. Anda haruslah menyesuaikan diri dengan persekitaran anda dan sentiasa maju ke hadapan. Ia adalah amat mudah. Percayalah!!

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp