3 Makanan Yang Terbaik Untuk Makan Selepas Workout

Memulakan proses membina otot dengan meningkatkan sintesis protein dan pengekalan nitrogen adalah sangat memerlukan dos protein dan karbohidrat yang tepat.

Kita tidak boleh (dan tidak seharusnya) sentiasa bergantung kepada susu protein, ayam, dan beras semata-mata. Ia akan membosankan anda untuk terus kekal berdisiplin dalam penjagaan diet anda. Selain itu, tubuh anda lebih suka makanan yang kaya dengan nutrien. Cuba 3 makanan post-workout yang sangat berkesan untuk membina otot-otot anda.

Pancake Protein

Pancake ini membungkus protein berjenama tanpa satu tan karbohidrat, sesuai untuk mereka yang ingin mengekalkan tisu otot apabila cuba bersandar. Protein sederhana dan perlahan mencerna membantu mengekalkan aliran asid amino untuk menjadi lebih anabolik.

Kalori: 421 | Protein: 51g | Lemak: 6g | Karbohidrat: 39g

Daging dan Squash dengan Marinara

Sekiranya anda training hard dan dengan jumlah yang lebih banyak daripada biasa, kemungkinan selera makan anda juga meningkat. Creatine mengisi semula simpanan tenaga explosive dan lemak tambahan dari daging lembu membantu anda merasa puas dan berkalori. starchiness pula mencerna secara perlahan dan membantu mengekalkan tahap kelaparan.

Kalori: 628 | Protein: 70g | Lemak: 18g | Karbohidrat: 38g

Tuna dan Biskut keju

Ini adalah yang terbaik untuk digunakan pada waktu yang tepat untuk mereka yang rehat makan pada waktu tengah hari di tempat kerja, atau mereka yang perlu bertahan pulang ke rumah dari gim. Ia juga mudah dan kosnya pula tidak terlalu mahal. Biskut akan menambah beberapa karbohidrat yang diperlukan, membantu meningkatkan kadar insulin anda untuk memacu nutrien ke dalam otot anda.

Kalori: 379 | Protein: 41g | Lemak: 13g | Karbohidrat: 24g

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp