3 Latihan Chest Yang Ringkas Untuk Anda

Saya telah menyediakan tiga latihan baru yang perlu anda melaksanakan dalam rutin latihan dada semasa anda. Latihan ini bagus untuk kesihatan bahu, mereka meningkatkan masa di bawah ketegangan untuk membina lebih banyak otot, dan membantu mencegah ketidakseimbangan otot.

ONE-ARM DUMBBELL PRESS

Ini dilakukan seperti traditional dumbbell bench press. Daripada menggunakan 2 dumbbell tetapi anda cuma ambil satu sahaja. Elakkan menggunakan dumbbell yang terlalu berat sehingga menjejaskan kestabilan anda. Sebaliknya, gunakan berat di mana anda boleh melakukan 6-12 reps tanpa jatuh.

Anda hanya perlu baring, angkat dumbbell dalam keadaan tangan lurus keatas dan turunkan perlahan-lahan dalam keadaan menegak sehingga selari dengan bahu anda. Kemudian, tolak keatas semula sehingga tangan anda lurus seperti mula-mula tadi dan ulang.

Yoga Push-Up

Latihan ini tidak membina satu tan kekuatan dan otot, tetapi ia membantu bahu dan scapula bergerak ke arah yang bertentangan dengan bench. Skapula bergerak lebih jauh dengan memberi penekanan kepada putaran atas dan penekanan. Latihan ini adalah pergerakan pelengkap yang hebat untuk membantu mengimbangi pergerakan anda yang menekan dan membuat anda bebas dari kecederaan

Ring Chest flye

Gunakan satu set tali TRX. Cukup tentukan cincin yang sesuai dengan tahap kekuatan anda. Semakin tinggi tali ditetapkan, semakin mudah. Masuk ke kedudukan push-up dengan tangan anda pada cincin. Melakukan flye dada di kedudukan terdedah. Pastikan untuk mengekalkan ketegangan berterusan pada otot pada setiap masa dan memastikan teras anda ketat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook-f Instagram COPYRIGHT © 2019 POWER MANIA OFFICIAL WEBSITE | DESIGNED BY ESKAY WEBSITE DESIGN AGENCY
Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp
Scroll to Top
Scroll to Top