3 Cara Untuk Boost Ketahanan Dan Stamina Anda

Menggabungkan latihan Kekuatan dengan Cardio

Ini persamaan yang mudah: semakin banyak otot yang dapat anda kerjakan, lebih banyak akan mencabar hati dan sistem kardiovaskular anda.

Daripada membina latihan hanya kardio (perangkap yang akan menghalang anda daripada membina ketahanan) pastikan masukkan juga latihan kekuatan ke dalam latihan anda. Kebanyakan orang menyimpan satu hari untuk kekuatan dan hari lain untuk kardio. Cuba menggabungkan kedua mereka, . .Gunakan bench press, segera diikuti oleh pull-up, kemudian berlari satu kilometer sepantas yang anda boleh … dan ulangi.

Kurangkan Jumlah Istirahat Anda

Lelaki biasanya mengambil masa antara 30 dan 90 saat masa pemulihan di antara set, tetapi jika matlamat anda lebih ketahanan, bersiaplah untuk mengorbankan masa rehat anda. Pada akhir set anda, otot anda perlu terbakar-anda perlu bernafas dan berpeluh, Hanya berehat sekiranya anda tidak dapat meneruskan latihan fizikal. Lakukan latihan ini 10 pull-up, 10 squats, 10 push-ups, 10 sit-ups. Lakukan tiga pusingan siri ini back to back, mengambil tempoh rehat seminima yang mungkin.

Lakukan Pantas,Lifting berintensiti Tinggi

Apabila anda menggunakan berat pada kadar yang sangat pesat, ia bukan sahaja akan meningkatkan kekuatan anda, tetapi juga membawa kepada peningkatan daya ketahanan anda, ini adalah salah satu cara terbaik untuk merangsang kadar metabolisme anda. Apabila anda melakukan latihan ketahanan yang berlebihan, anda sebenarnya melambatkan metabolisma anda kerana ia mula makan tisu otot anda.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on google
Google+

DAPATKAN PRODUK TERKINI DARIPADA POWER MANIA!

Berbelanja di website untuk dapatkan harga yang lebih rendah!!

ARTIKEL LAIN

KESAN BURUK STEROID

Masih ramai lagi yang suka-suka hendak mengambil steroid. Tak sabar hendak kelihatan besar dan cantik luaran. Dengan steroid yang kini seolah-olah gula-gula di pasaran, mudah

Cara Kira Kalori Dalam Maklumat Pemakanan

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Tubuh kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga. Tetapi jika kalori diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar

Power Mania Nutrition Help Chat
Send via WhatsApp